dilluns, 18 de maig del 2020

TECNOLOGIA, OBJECTES I MÀQUINES

ELS INVENTS 
Al llarg de la història, els investigadors han fet molt per la societat i amb els seus invents han contribuït ha millorar el món i fer-lo més pràctic.
Al nostre projecte sobre les bicicletes, ja hem pogut estudiar que els primers dissenys veritablement constatables són a partir del segle XIX. Com el velocípede de MacMillan (1839), que va ser la que va tenir més èxit. Aquesta bicicleta funcionava amb pedals i el mateix funcionament dels trens de l'època. No tenia cadena de transmissió com les bicicletes actuals.


Us imaginau pujar-vos i intentar manejar-la?

D'invents n'hi ha moltíssims, però no tots han canviat la nostra història. Un altre exemple d'invent molt important és l'automòbil, el qual va fer que ens poguéssim moure més ràpidament i arribessin mercaderies a tots els llocs. Us imaginau un món sense cotxes, autobusos o camions?

El Fardier va ser el primer invent que podem considerar com un cotxe.
Corria l'any 1769 quan el francès Nicolás-Joseph Cugnot va inventar el primer cotxe, un automòbil de tres rodes amb motor de dos cilindres verticals i 50 litres de desplaçament al qual va batejar com Fardier. Inicialment va ser dissenyat per a l'exèrcit francès, més concretament per a transportar artilleria, substituint fins i tot als cavalls per a portar als oficials per tot el camp de batalla. El seu disseny era peculiar i en la part davantera, sobre la roda, se situava la caldera.
TASCA SOBRE ELS INVENTS: Cerca algun invent que et cridi l'atenció o que et faci la vida més fàcil i emplena la fitxa que m'hauràs d'enviar. FITXA D'INVENTS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada