divendres, 24 de maig del 2019

El CUENTACUENTOS: Mitos Griegos


EL CUENTACUENTOS

A finals de la dècada dels 80 (1987), hi havia una sèrie de TV molt coneguda que s'anomenava: El cuentacuentos. La sèrie relata legendaris contes europeus envers la combinació de actuació d'actors i actrius reals i titelles. La temàtica era molt variada, per tractaven temes universals propis del folclore i de la tradició de contes de fades. Els episodis eren explicats per un home vell, assegut al costat d'una ximeneia d'una cambra a un castell, sempre acompanyat del seu gos que parlava! Era una sèrie orientada completament al públic infantil, creada por Jim Henson (Barrio Sésamo, Teleñecos, Dentro del Laberinto, i Cristal Oscuro,...)
Tres anys desprès, al 1990, es va crear una sèrie curta de 4 episodis relacionada amb els mites grecs:

EL CUENTACUENTOS: MITOS GRIEGOS
  

Un mite és una història protagonitzada per èssers sobrenaturals o extraordinaris (com déus, herois, monstres o qualsevol altre tipus de personatge fantàstic), que viuen situacions increïbles. Al igual que els egipcis, els grecs tenien molts de déus i d'herois a la seva mitologia, i d'aquesta manera podien donar-li explicació a moltes coses que no tenien una resposta per ells. Per apropar als nens i nenes de 4t la mitologia grega, hem aprofitat per veure un d'aquests capítols. Encara que la qualitat no és molt bona, vos deixaré tres dels capítols aquí per als vostres fills i filles perquè, tot i que són molt antics, els hi ha cridat l'atenció. 

PERSEO Y LA GORGONA



DÉDALO E ÍCARO



TESEO Y EL MINOTAURO



I per a completar aquest petit apartat de mites i llegendes de l'Antiga Grècia, que millor que fer-ho amb una pel·lícula de l'heroi grec més famós de tots: Hèrcules! Fer clic damunt de la imatge per gaudir de l'aventura. 

(Aprofiteu ja que no podrà estar molt de temps al blog)

7 comentaris:

  1. no hem funciona res solament el HERCULES i el CONTACONTES

    ResponElimina
  2. Bon dia Marc! Ho he comprovat tot i funciona! Penseu que tot això està més pensat per fer-lo servir amb un ordinador, no en tables o mòbils.

    ResponElimina
  3. David!! que en el video del minotauro sale mi nombre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. QUÈ FORT!!! Ariadna, ets molt famosa! Ja a l'Antiga Grècia el teu nom era important! Una abraçada molt forta!

      Elimina