dilluns, 20 de maig del 2019

DIAMANTITOS 20-5-19 I TALLER DE MOMIFICACIÓ

DIAMANTITOS 20-5-19

CIÈNCIES
HA ARRIBAT EL GRAN MOMENT!
FARAÓ, FARAONA! PREPARA'T
PEL TEU VIATGE AMB ANUBIS!

Aquest dimecres, 22 de maig, farem un TALLER DE MOMIFICACIÓ a classe. Per aquest dia tant especial, i que només es podrà fer una vegada, es necessitarà una mica d'ajuda de casa. No és res molt difícil però sí important per estalviar una mica de temps, i aprofitar les sessions al màxim a l'escola:

- PRIMER PAS -

Portar 1 "brick" i els 4 envasos de iogurt o similars. Ja fa una mica més d'una setmana que es va demanar, així doncs que segur que ho teniu preparat. Però heu de fer una cosa amb ells a casa:







Heu de retallar amb "cutter" per una banda  ample del "brick", apurant per 3 costats, i deixar-lo com si fos una porta agafada per un costat llarg, tal i com está a la imatge. És important apurar alhora de retallar! I també llevar el plàstic del tap. 

- SEGON PAS -

Amb el "brick" ja retallat, i amb els 4 envasos, els heu d'embolicar, PERÒ NOMÉS PER FORA!, de color daurat, groc o marró (es pot fer amb altres colors, no hi ha cap problema, però aquests tenen més sentit històric). Podeu fer servir qualsevol tipus de material que quedi ben aferrat, com per exemple cinta aïllant directament, o paper de colors ben agafat amb cola o similar. S'ha d'embolicar tot el brick per fora (tapant el forat del tap i la "porta" del sarcòfag), i també els 4 envasos. 

- TERCER PAS -


Portar el faraó o faraona. Necessitarem un "voluntari" per a la momificació! Tots els nens i nenes han de portar un ninot, que pugui ficar-se dins del "brick". Que no sigui massa petit! Ni molt nou, perquè tal vegada sobreviurà però amb ferides de guerra de l'activitat! Hi ha alumnes que fins hi tot s'han fet el ninot amb cartró dur, retallant la forma d'un humà. 


- QUART PAS -

Portar una disfressa o complement relacionat amb l'Antic Egipte. Com ja els hi vaig dir als nens i nenes, qualsevol complement és perfecte. No cal comprar res i vos podeu fer un invent per casa, o demanar a un familiar o amic qualsevol cosa. És simplement per estar més capficats i ambientats en el moment de fer l'activitat.



I ja està! Res més famílies. La idea és fer d'un dia normal de classe un de molt especial! Jeje. Anem a convertir-nos en experts en momificació! Qualsevol dubte, ja sabeu que podeu contactar amb mi per missatge al blog, per email o demà a les 14h podem parlar una estoneta si cal. Com sempre, gràcies per tot!


6 comentaris:

  1. 👏👏👏👏
    Muchas gracias por toda la información

    ResponElimina
  2. Gracias David. Ya estamos en ello .Hola soi julen

    ResponElimina
  3. Hola David que tal te va, mi mama te da las graciàs por todo i mucho animo es la nuestra a por el tercer trimestre ¡HAYA HUAYA adios asta el viernes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja li pots donar les gràcies a la teva mare Fátima! Ja veuràs com tot sortirà super bé! Fins demà campiona!!!

      Elimina
  4. Hola David que diver es el juego de grecia.

    ResponElimina