dilluns, 1 de juny del 2020

CIÈNCIES SOCIALS

ELS RESIDUS QUE NO ES DEPOSITEN EN EL LLOC ADEQUAT
Bon dia!
Avui és un d'aquells dies que em sento trist i decebut perquè no acabam d'entendre que Terra no n'hi ha més que una. I si no la cuidam entre tots per a que estigui el més neta de contaminació possible, no podrem gaudir molts d'anys d'aquesta meravellosa biodiversitat de la que gaudim.
Mireu el que s'han trobat uns bussos a la Costa Blava francesa del nostre Mar Mediterrani. Us pareix normal?


A més del ja de per si mateix greu problema de la contaminació per plàstics d'un sol ús, ara els nostres oceans s'enfronten a una nova amenaça: les màscares i guants per a fer front al COVID-19.


Lamentablement, les màscares i els guants són la nostra nova realitat. Ens haurem d'acostumar a ells i per això vull aclarir-vos com es poden reciclar o reutilitzar.

1) A quin contenidor van?
Els guants i les màscares NO són envasos així que van al contenidor de restes o general, NO van al groc (fer això implicaria a més posar en risc a les persones que treballen en les plantes de reciclatge en la part de triatge i separació).
El contenidor gris, és el contenidor de restes que no es reciclen.


 2) Dit això, per què la gent tira guants o màscares pel sòl o pel vàter? Això ja és una qüestió de civisme, que a més de contaminar la nostra ciutat i medi ambient, pot posar en risc a persones de serveis essencials que treballen netejant els nostres carrers. I suposa una amenaça per als rius i oceans, ja que les pluges i el vent les poden arrossegar cap a les vies de clavegueram i acabar en la mar.

I tú què en penses d'això?

Fitxa de reflexió personal: CLICA AQUÍ!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada