dissabte, 22 de desembre del 2018

RECOMANACIONS FESTES DE NADAL



Estimades famílies, 

Hem acabat el primer trimestre i els vostres fills i filles tenen per davant 15 dies fantàstics per a gaudir de la família, dels amics i del temps lliure, i ho han d'aprofitar al màxim. Tal vegada seria interessant dedicar un petit temps alguns d'aquests dies, a fer activitats o jocs per a no deixar la ment completament ressetejada. Per aquest motiu vos deix una sèrie de recomanacions que, de forma particular i voluntària i sense obligació de cap tipus, es poden fer:

-RECOMANACIONS-

LECTURA
Els llibres estan genials i sempre són una opció fantàstica. Però no ens hem d'oblidar dels comics, ja que per animar als joves a iniciar-se a la lectura, sempre han estat el nostre començament i és una alternativa molt bona:

LLIBRES

TU TRIES L'AVENTURA 
TU DECIDES LA AVENTURA
(estan en català i en castellà)





"Tú decides la aventura es una colección para lectores de 7 a 12 años de edad. Estos libros suponen un rescate del género de los libro-juegos. En estas narraciones de ritmo trepidante hay que elegir el rumbo que tomará la historia. Gracias a la multitud de finales, al humor y a la diversidad temática de la colección, ésta estimula la lectura activa, atenta y participativa que convierte la experiencia de pasar página en auténtica diversión."
https://www.editorialhidra.com
També pots trobar la versió "Tú Decides la leyenda", amb més opcions però relacionada amb mites de l'edat antiga. Els llibre-jocs són sempre una opció molt encertada i motivadora.

REVISTES DE CIÈNCIA, NATURA, CULTURA
PER A JOVES

- Muy Interesante Junior

- Reporter Doc / Reportero Doc

- Okapi 

- National Geographic Kids

- Pelo, Pico, Pata

CÓMICS

Només heu de pensar o preguntar-se: Quina sèrie de dibuixos li agrada molt al meu fill? I de segur que hi ha un còmic a la llibreria. A sa Lliberia Papereria Sa Cultural, a Eivissa (Carrer del Bisbe Abad y Lasierra, 11), tenen una quantitat de còmics molt gran, per a totes les edats.

COMPRENSIÓ EN CATALÀ
No hi ha més secret: Veure pel·lícules i dibuixos animats en català. Quan jo era petit, els dibuixos que ens agradaven veure a molts de nosaltres, només es podien gaudir a TV3 o Canal 33. Practicament a diari escoltaven a l'hora del berenar, com a poc 1 hora de dibuixos en català, durant més de 7 anys de la nostra infància. 
Aquesta és la manera més natural per a un nen/a de practicar, sense cap esforç i passant-ho super bé! A més a més, hem de pensar que escoltar sovint un altre idioma, dona eines i recursos per a millorar la seva expressió oral i escrita. 

CANAL DE TV / ONLINE
DIBUIXOS I PROGRAMES INFANTILS EN CATALÀ

https://www.ccma.cat/tv3/directe/super3/
(Emet de 06:00h a 21:30h)

ALTRES OPCIONS
Canviar l'idioma al menú dels DVDs o BLU-RAY de les pelis dels seus fills/filles, o a les plataformes de difusió com ara Netflix, Amazon Prime, Movistar +, ...

-MATES-
OPERACIONS
I RESOLUCIÓ DE PROBLEMES

OPERACIONS BÀSIQUES
Per a treballar la mecànica, hi ha milers de generadors de fitxes d'operacions a Internet. Aqui vos deix un enllaç d'una que està bastant bé, i ofereix moltes opcions:
(Heu de fer "Clic" damunt de la imatge)

Si simplement voleu unes poques operacions per a repassar aquest Nadal, podeu aprofitar aquests exemples:

 


RESOLUCIÓ DE PROBLEMES
En vacances, la millor forma de treballar el raonament matemàtic és amb jocs de taula: escacs, dames, jocs de daus, jocs de construccions,... Pràcticament qualsevol joc que s'hagi de pensar és una bona opció. 

______________________________________________

I fins aqui hem arribat! Només em queda donar-vos les gràcies, per tot el vostre suport en aquest primer trimestre. La pròxima avaluació serà una mica més intensa, però estic segur de que ens prepararem i ens sortirem molt bé. Quan tornem de Nadal, farem una circular per a explicar tot allò relacionat amb el Camp d'Aprenentatge. 
I per acabar, aqui teniu el Vídeo de Felicitació de Nadal 2018-19,  del CEIP Can Cantó. El teniu també al Facebook. 

BONES FESTES A TOTHOM!




7 comentaris:

  1. Gracis per tota la informació tant variada.... i sobretot interessant per nosaltres com a pares i per els nostres fills.

    I sobretot per la teva implicació..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a tots vosaltres per acompanyar-me. Bones Festes!

      Elimina
  2. La felicitacio de nadal a quedat molt be. Va ser divertit!

    ResponElimina
  3. Holaaa, una pregunta, en la hoja informativa que llevan los niños hoy pone reunión el viernes 9 y el viernes no es 9. No tenemos muy claro si la reunión es el miércoles que si es 9 o el viernes que es 11, no lo podrías aclarar porfavor?

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Buenas! ¡Ya lo he publicado en el blog! Miércoles 9 de enero, esa es la fecha correcta. ¡Perdonad las molestias!

      Elimina